Gemakkelijke Cinnamon Rolls voor een Heerlijk Ontbijt

Zondagochtend is het perfecte moment om jezelf en je gezin te trakteren op iets lekkers. Er gaat niets boven de geur van versgebakken cinnamon rolls die door het huis waait en zijn bij ons thuis dé favoriet! Deze heerlijke kaneelbroodjes zijn niet alleen verrukkelijk, maar ook ontzettend eenvoudig te maken. Het geheim? We gebruiken kant-en-klaar croissantdeeg! Binnen een mum van tijd heb je deze lekkernij op tafel staan, zonder gedoe. Lees verder om te ontdekken hoe je deze gemakkelijke cinnamon rolls maakt.

Ingrediënten

Voor de cinnamon rolls:

  • 1 blikje croissantdeeg
  • 50 gram zachte boter
  • 2 theelepels kaneel
  • 50-60 gram lichtbruine basterdsuiker

Voor het glazuur:

  • 100 gram poedersuiker
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 2 eetlepels melk

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Bekleed een bakplaat met bakpapier of vet een ovenschaal licht in.
  2. Rol het croissantdeeg uit. Het deeg is al voorgesneden in driehoeken, maar we willen een rechthoekige vorm. Druk voorzichtig de naadjes van de driehoeken dicht zodat het één geheel wordt.
  3. Besmeer het deeg met Kaneelboter. Smelt de boter in een pannetje en voeg het kaneel eraan toe. Smeer dit mengsel gelijkmatig uit over het deeg.
  4. Bestrooi met de lichtbruine basterd suiker Strooi gelijkmatig over de beboterde laag deeg. Dit is wat je cinnamon rolls die onweerstaanbare smaak geeft.
  5. Rol het deeg op. Begin vanaf de lange zijde van het rechthoekige deeg en rol het voorzichtig op tot een lange rol. Zorg ervoor dat de rol strak genoeg is, maar niet te strak, zodat de vulling goed verdeeld blijft.
  6. Snijd de rol in stukjes van ongeveer 2-3 cm breed. Plaats de stukjes met de snijkant naar boven op de bakplaat of in de ovenschaal, met een beetje ruimte ertussen zodat ze kunnen rijzen en bakken.
  7. Bak de cinnamon rolls in de voorverwarmde oven gedurende 12-15 minuten, of totdat ze goudbruin zijn. Houd ze goed in de gaten, want de baktijd kan variëren afhankelijk van je oven.
  8. Maak het glazuur terwijl de cinnamon rolls in de oven staan. Meng de poedersuiker, vanille-extract en melk in een kommetje tot een gladde, dikke glazuur.
  9. Haal de cinnamon rolls uit de oven en laat ze een paar minuten afkoelen. Besprenkel ze dan rijkelijk met het glazuur terwijl ze nog warm zijn, zodat het lekker smelt en in de rolls trekt.

Serveer & Geniet

Deze cinnamon rolls zijn perfect om te serveren met een kopje koffie of thee. De combinatie van de warme, zachte broodjes met de zoete kaneelsuiker en het romige glazuur is simpelweg onweerstaanbaar. Of je ze nu maakt voor een luie zondagochtend of een speciale gelegenheid, deze gemakkelijke cinnamon rolls zijn ALTIJD lekker!

Tip: Voor een extra luxe variant kun je ook rozijnen of gehakte noten toevoegen aan de vulling, of een beetje roomkaas door het glazuur mengen voor een romigere topping.

Veel plezier met bakken en eet smakelijk!

Vergelijkbare berichten