Halloween Appelflapjes

Soms zijn de simpelste dingen het lekkerst. En voor Halloween dacht ik; ik deel weer eens een simpel recept met jullie!

Halloween is een van mijn favoriete feestdagen. Al ben ik eigenlijk gek op alle feestdagen, zoals jullie aan mijn baksels kunnen zien. Feestdagen zijn om naar uit te leven en lekker uit te pakken. En dat uitpakken gaan we doen dit jaar!

Nu Melia bijna 4 wordt en dit allemaal net zo leuk begint te vinden als haar moeder, vind ik het (natuurlijk) nog leuker om samen het huis te versieren, verhaaltjes te vertellen, te knutselen en samen te bakken. Wat betreft dat knutselen hangt er bij ons al een heuse spookjesslinger en staan er mummie kaarsen, ja ja! Daar zal ongetwijfeld tijdens deze Herfstvakantie nog het een en ander bij komen. Er staan ook nog wat baksels op het menu en binnenkort kunnen jullie ook weer Halloween Cupkeekies bestellen! Yumm!

Maar voor nu raad ik jullie allemaal aan om deze simpele maar heerlijke Halloween Appelflapjes te maken!
Wat heb je nodig:

  • 1 pakje bladerdeeg (10 plakjes)
  • 2 grote appels (ik gebruikte Jonagold)
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 theelepel kaneel
  • citroensap
  • 1 ei

Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd ze in kleine blokjes. Doe de appelblokjes in een grote kom en meng het met kaneelpoeder, de suiker en een beetje citroensap. Bak de appels op laag vuur tot ze zacht zijn.

Snijd uit de ontdooide velletjes bladerdeeg pompoentjes. Snijd vervolgens uit de helft van de velletjes ogen en een mondje zoals op de foto.

Klop het ei los. Leg een paar lepels van de appelstukjes in het midden van de bladerdeegplakjes zonder gezichtje en besmeer de rand met een laagje losgeklopt ei. Leg er telkens een plakje met een gezichtje over en druk de randjes aan met een vork. Besmeer nu ook de bovenkant van de appelflappen met losgeklopt ei.

Leg de appelflappen nu op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi ze nog met een snuifje suiker en plaats ze gedurende 15 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden. Lauw warm met een beetje poedersuiker en slagroom zijn ze het lekkerst!

Vergelijkbare berichten