Frisse Citroen Cupkeekies

Tijd om weer eens wat voor mezelf te bakken! Ik heb namelijk nog een waslijst aan smaken die op m’n to-do-wensenlijst staan. En eigenlijk sinds de website live is gegaan, stroomde de bestellingen binnen. Waardoor ik weinig heb kunnen experimenteren met nieuwe en aparte cupkeekies.

De smaak die van het to-do-wensenlijstje afspatte, mede door de tropischwarme dagen van afgelopen week, is citroen! Ik ben een echte liefhebber van citroenijs en ook na het eten van dit ijsje, popte het idee op om deze smaak te cupkeekie’en. Een goede bol citroenijs heeft voor mij twee belangrijke onderdelen, namelijk; toch het romige ijs (dus geen sorbetijs) met daarna een explosie van smaak met een zure bite. En dit moest je zeker terug proeven in het keekje!

Ook wilde ik het keekje iets luxer maken door het een koekjesbodem te geven. Ik heb gekozen voor een Bastognebodem, omdat mijn vriend deze heerlijk vindt en ik van plan was om een klein beetje roomkaas toe te voegen aan de toef. Hiervan weet ik al dat dit een gouden combi is door één van onze best selling cupkeekies: de Monchou cupkeek.

Voor het cakeje heb ik het simpel gehouden, een basis beslag met wat toegevoegd citroenrasp en 2 eetlepels sap. Na het bakken heb ik de keekies gevuld met een heerlijke lemoncurd, die voor een smaakexplosie zorgt! De cupkeek is afgetopt met een flinke toef bestaande uit: american buttercream, aangevuld met roomkaas en citroensap. Als laatste nog een klein beetje citroenrasp om het geheel af te maken en smullen maar!

Het resultaat; heerlijke verfrissende cupkeekies en mijn bakkersdrang is weer gestild. Maar voor hoe lang? Ik denk dat ik deze zaterdag eindelijk de wens van mijn schoonmoeder ga vervullen en licor43 cupkeekies ga bakken! Dus wordt vervolgd! 🙂

Wil je zelf eens onze cupkeekies proeven? Bestellen kan hier!

Foutje gezien? Laat het even weten!

Vergelijkbare berichten